About us

The Ultimate Fighting Destination Welcomes You!

De eerste training van Yaware – opgericht door Evert Deweer – vond plaats op 19 februari 2000 in Brakel. Ondertussen is de club reeds lang een vaste waarde op het gebied van vechtsporten geworden in de regio van de Vlaamse Ardennen. Yaware was de eerste club in Oost-Vlaanderen die lessen in Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) aanbood. Ondertussen is de club op competitief gebied voor Braziliaans Jiu-Jitsu geëvolueerd tot internationaal niveau. Daarnaast blijven we de Braziliaans Jiu-Jitsu lessen (competitief & recreatief) aanvullen met Kickboxing & MMA lessen (enkel recreatief) om onze studenten een compleet zelfverdedigingssysteem te kunnen aanbieden. We bieden lessen aan vanaf 6 jaar.

Sinds 2021 overkoepelt Team Yaware verschillende clubs (Brakel, Ronse, Avelgem) om ons aanbod geografisch uit te breiden en onze meest gevorderde leden de kans te geven zelf les te geven. Alle clubs van Team Yaware werken volgens dezelfde waarden en basisprincipes. Je kan met 1 abonnement op alle locaties terecht!

Een realistische aanpak voor iedereen

Yaware biedt mannen en vrouwen van alle leeftijden een realistische vechtsportopleiding van het hoogste niveau, en dit alles in een aangename, open, propere en vooral veilige omgeving. We hebben een geschikt programma voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring! Onze lessen verschillen erg van die op de meeste andere vechtsportscholen. Onze aanpak is uniek, want:

  • We gebruiken tijdens de trainingen enkel vechtsporttechnieken die hun efficiëntie hebben bewezen op vlak van full-contact vechtsporten, zelfverdediging en geweldbeheersing.
  • Onze trainingsmethoden kunnen aangepast worden aan alle niveaus van conditie, vaardigheid en intensiteit.

We zijn van mening dat niet enkel jonge, atletische mensen moeten kunnnen genieten van de meest moderne en vernieuwende trainingsmethoden, maar iedereen die geïnteresseerd is.

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ)

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is één van de snelst groeiende vechtsporten ter wereld. Het veroverde de wereld stormenderhand in de vroege jaren negentig van vorige eeuw, toen de familie Gracie alle tegenstanders van andere vechtsporten en -stijlen versloeg. In de “no rules challenge” wedstrijden overklasten ze deelnemers uit kickboksen, boksen, judo, traditionele Japanse ju jitsu, taekwondo, hapkido, karate, worstelen en kung fu.

Brazilian Jiu-Jitsu heeft in een ijltempo de wereld veroverd. De meestgevraagde vechtsport heeft het martial arts-wereldje op zijn kop gezet door de nadruk te leggen op situaties uit het dagelijkse leven en resultaten, in plaats van de spectaculaire worpen en trappen die typisch zijn voor de formele competities. Het geheim? Echte gevechten zijn meestal lijf-aan-lijf gevechten die eindigen op de grond. Daar wordt het gevecht beslist. Slagen hebben geen belang. Ingewikkelde bewegingen hebben geen belang.

Je moet enkel je tegenstander in een wurging of klem zien te krijgen om het gevecht in jouw voordeel te beslechten. Daarin schuilt het genie van Brazilian Jiu-Jitsu.

Kickboxing & Mixed Martial Arts (MMA)

Voor zelfverdediging zijn de 3 fasen van een realistisch gevecht essentieel: rechtstaand, clinch & takedowns, grondgevecht. De nadruk ligt niet zozeer op de technieken zelf, maar wel op de toepassing van de juiste techniek op elk moment van de voornoemde fasen.

Belangrijk is ook dat wij geen “straatvechters” opleiden. Onze studenten hechten belang aan gezondheid, conditie en de mogelijkheid zichzelf te kunnen verdedigen op straat. Een neveneffect van de training is dat een deel van onze studenten de behoefte voelt om deel te nemen aan competities, en daar ook de capaciteiten voor hebben. Omdat we op een realistische manier trainen kunnen onze leden slagen in elke uitdaging die zij aangaan. Een training moet een weerspiegeling zijn van de realiteit, niet enkel een reeks dode patronen en “flow drills”. Als je niet spart, zal je ook niet in staat zijn een echt gevecht aan te gaan.

Een groot deel van onze leden traint enkel voor zelfverdediging, conditie en plezier. Daardoor vermindert de stress en verhoogt het welzijn. Drillen en sparren vormen de meest intensieve, opwindende, uitdagende en veilige methode om jezelf te leren verdedigen. Daarnaast is het de ideale manier om je algemene conditie te verbeteren.

Bekwaamheid en vooruitgang worden op een eenvoudige manier gemeten – de succesvolle uitvoering van een techniek tegen een opponent die weerstand biedt.

We verspillen geen tijd aan inefficiënte technieken of ouderwetse trainingsmethoden – er is gewoon te veel te leren, en te weinig tijd.


Courage – Moed.

We vertonen de moed om uitdagingen te trotseren en onszelf of derden op een verstandige manier te verdedigen.

Honor – Eer.

We vertegenwoordigen Yaware steeds op een waardige manier, zowel in winst als verlies.

Loyalty – Loyaliteit.

We dragen respect en trouw aan het gegeven woord hoog in het vaandel. Teamspirit primeert steeds op individuele prestaties of belangen.